Themadag 23 maart: De rivier is ook van ons!

Dat zijn de woorden van otter, steur en mens. Vanuit hun perspectieven kijken we naar verleden, heden en toekomst, en nemen we u op 23 maart graag mee op een korte ervaringsreis door hun domein. Ter inspiratie en dialoog, voor overheden, nu er belangrijke besluitvorming over onze rivieren aanstaande is. Komt u ook? Aanmelden kan hier.

Veiligheid, scheepvaart en landbouw waren en zijn al lang innig verbonden met onze rivieren en hoe we ze beheren en inrichten, maar in het denken van nu is de rol voor natuur en biodiversiteit eraan toegevoegd. Terecht, want daar is nog een wereld te winnen. Ook al heeft 30 jaar natuurontwikkeling langs de rivieren laten zien dat de natuur kan terugveren en dat ze kan helpen bij de uitdagingen in het waterbeheer, de natuur is nog geen vanzelfsprekende bondgenoot en ook nog niet tot een robuust gezond niveau hersteld. De ruimte voor natuur en mensen in het rivierengebied is beperkt.

Op 23 maart presenteren WWF en ARK Rewilding Nederland een position paper met concrete stappen op weg naar levende en klimaatbestendige rivieren. Zodat natuur kan floreren en mensen veilig kunnen wonen, werken en recreëren. Met een doorrekening van HKV over een groene, natuur-inclusieve toekomst voor de Nederlandse rivieren.

Locatie De Bastei
Lange baan 4, Nijmegen
debastei.nl

Programma
13.00 uur: audiotour langs praktijkvoorbeelden (wandeling start vanaf De Bastei) Neem mee: smartphone met QR-codescanner en oordopjes, en trek waterdichte laarzen aan (het kan modderig zijn)
14.45 uur: koffie en thee (terug bij De Bastei)
15.15 uur: start presentatie en gesprek
16.00 uur: borrel en gesprek bij posters (tot 17.00 uur)

Aanmelden
Klinkt interessant? Meld u zich dan z.s.m. aan via:
aanmelden.delynx.nl/themamiddag-levende-rivieren